Csiszolt élkialakítás

A legegyszerűbb és legáltalánosabb élkialakítás, ha a 2cm vastagságú anyagot alsó és felső élén fózoljuk, majd az anyagvastagságot a megfelelő finomsággal élfényezzük.

Vastagított élkialakítás

A vastagított élképzés robosztus megjelenést kölcsönöz a pultoknak. A kialakítás során a kőanyagot gérbe vágjuk és speciális poliészter gyantával összeragasztjuk. Mivel az anyagot csak a látszó oldalakon vastagítjuk, ezért a pultok súlya nem növekszik. A vastagított élkialakítás esetén minimum 4 cm, maximum 20 cm magasság lehetséges.

Vékonyított élkialakítás

A vékonyított élképzés során a pultok légies hatásúvá válnak. Nagyon hasonlít a kialakítása az élfényezéssel, de a csiszolás előtt az anyagot gérbe vágjuk és elvékonyítjuk. Tartósságban a vékonyítás nem rosszabb, mint a többi élkialakítás.

Alulról ültetett mosogató

A kvarc kompozit kőanyagok egyik fő tulajdonsága, hogy teljes keresztmetszetében az anyag homogén, ezért tökéletesen alkalmas az alulról rögzíthető mosogatókhoz. Ilyen típusú mosogatót cégünk is forgalmaz és vállaljuk a felrögzítését is.

Épített mosogató

A kvarc kompozit alkalmas, hogy anyagából építsük ki a mosogatókat. Ilyen esetben a pulttal való illesztést gérvágással és ragasztással alakítjuk ki, azaz a hatás olyan mint ha egy tömbből lenne a mosogató kivágva. Mivel az illesztések sarkosak, ezért nem javasoljuk a nagyon világos, vagy fehér anyagból ezt a kialakítást.

Hátfal vagy vízvető

Anyagainkból nem csak konyha, mosdópult, vagy konyhasziget rendelhető, hanem a hozzájuk tartozó hátfal, vagy vízvető is.